test gf

High-Pressure Laminate

04.05.2023

High-Pressure Laminate (HPL) is een materiaal dat al jaren wordt gebruikt voor meubelen vanwege de duurzaamheid, krasbestendigheid en weerstand tegen vocht. In de afgelopen jaren hebben er echter verschillende innovaties plaatsgevonden op het gebied van HPL-meubelen, waardoor de mogelijkheden en prestaties van dit materiaal verder zijn verbeterd.

Een van de belangrijkste innovaties op het gebied van HPL-meubelen is de ontwikkeling van nieuwe afwerkingen en patronen. Moderne HPL-meubelen kunnen nu worden gemaakt met een brede selectie van verschillende afwerkingen, variërend van houtnerf tot metallic en hoogglans oppervlakken. Deze afwerkingen zijn niet alleen aantrekkelijk, maar bieden ook extra bescherming tegen slijtage en beschadiging.

Een andere innovatie op het gebied van HPL-meubelen is de ontwikkeling van nieuwe productietechnologieën. Met behulp van geavanceerde apparatuur en software kunnen meubelmakers nu complexere vormen en ontwerpen creëren met HPL. Dit opent de deur naar meer op maat gemaakte en gepersonaliseerde meubelontwerpen die anders niet mogelijk zouden zijn geweest.

Ten slotte zijn er ook nieuwe technologieën ontwikkeld voor het bevestigen van HPL aan meubeloppervlakken. In plaats van traditionele methoden zoals lijmen en schroeven, kunnen sommige fabrikanten nu HPL-platen samenvoegen met behulp van thermovorming of ultrasoon lassen. Deze technologieën zorgen voor een naadloze en duurzame verbinding tussen het HPL en de onderliggende structuur van het meubel.

Al deze innovaties hebben bijgedragen aan het verder verbeteren van de prestaties en esthetiek van HPL-meubelen, waardoor ze een aantrekkelijke en praktische keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

 

Heb je een project die je wil uitvoeren in HPL? STARK is specialist in het verwerken van HPL

Contacteer ons voor meer info 050 96 06 05

GA TERUG

 

 

STARK BVBA
Gotevlietstraat 22a   /   8000 Brugge
+32 50 960 605   /    info@stark.be
logo magicT